Atölye Üsküdar Hakkında Merak Edilenler
Hakkımızda

Atölye Üsküdar

Atölye Üsküdar girişimcilere, girişimci olmak isteyenlere eğitim, ekipman, sarf malzeme, mentorluk, danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak sunan bir girişimcilik ve inovasyon merkezidir.

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı destekleriyle Üsküdar Belediyesi tarafından kurulmuştur.

İstanbul Kalkınma Ajansı Destekleri ile Üsküdar Belediyesi tarafından Ar-Ge, yenilik ve girişimcilik kültürünün toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılması ve araştırma, yenilik bilinci, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama düzeyinde gerçekleştirilmesi amacıyla bir ekosistem olarak hayata geçirilen ATÖLYE ÜSKÜDAR, SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA AMAÇLARI teması ile hizmet vermektedir.

ATÖLYE ÜSKÜDAR Girişimciler için ofisler, eğitimler için interaktif sınıflar, yeni nesil teknolojilere yönelik Ar-Ge projelerinin hayat bulacağı bir AR-Ge laboratuvarı olmak üzere üç temel alandan oluşmaktadır.

Atölye Üsküdar;

Girişimciler, profesyoneller, akademisyenler ve öğrencileri aynı ekosistemde toplayarak girişimcilik kültürünün güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasını amaçlar.

Nesnelerin interneti, hizmetlerin interneti, yapay zeka, otonom sistemler, sanal/artırılmış gerçeklik vb. yeni nesil teknolojileri temel alan tematik bir Girişimcilik – Kuluçka Merkezidir.

Özgün bir yaklaşımla girişimcilerin Ar-Ge ve prototipleme için kullanabileceği bir FABLAB’e sahiptir.

1. BAŞVURU

Atölye Üsküdar’da bulunan imkanlardan faydalanmak isteyen girişimciler ve girişimci adayları, merkezimizi ziyaret ederek başvuru formunu fiziksel olarak doldurur ve yetkililere teslim eder.

2. DEĞERLENDİRME

Toplanan başvurular Atölye Üsküdar yöneticileri tarafından değerlendirmeye alınır ve uygun görülen başvuru sahipleri bir sonraki aşama için çağrılır.

3. SUNUM

Başvuru yapan girişimciler, ortak belirlenen bir tarihte merkezimizde yetkili personele sunum yapar. Bu aşamada başvuru sahiplerinin hangi ekipmanı kullanacaklarını, varsa katıldıkları yarışmaları ve proje fikirlerini göstermeleri beklenir.

4. ÜYE KODU

Bir önceki aşamadan sonra yetkili personel proje fikrini değerlendirir ve uygun görülen başvuru sahiplerine TAKIM KODU verilir. Bu aşamada başvuru sahiplerine merkezimize ilettikleri iletişim bilgileri üzerinden iletişime geçilir.

5. ATÖLYE KULLANIMI

Başvurusu onaylanan proje sahipleri ekipman randevu sisteminden ihtiyaç duydukları ekipman için takım kodunu kullanarak randevu alabilir ve ekipmanı ücretsiz şekilde kullanabilir.