• 13 Mayıs 2022

Konvansiyonel Medyadan Yeni Medya Teknolojilerine…

Konvansiyonel Medyadan Yeni Medya Teknolojilerine…

Konvansiyonel Medyadan Yeni Medya Teknolojilerine… 640 426 yonetici

Yeni medya teknolojilerinde şüphesiz en gözde iletişim ve etkileşim aracı sosyal medyadır. Sosyal medyaWeb 2.0‘ın kullanıcı hizmetine sunulmasıyla birlikte, tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir. 

Yeni medya teknolojilerinin günümüze entegre olmasıyla birlikte konvansiyonel medyaya olan ilgi gün geçtikçe azalmaktadır. Artık radyo ve televizyon teknolojilerinin yerini akıllı cihazlar almıştır. Böylece bilgiye ve habere erişim medya kuruluşlarının

  • web sayfaları,
  • web TV’ler,
  • haber portalları

vb. gibi internet üzerinden yayın yapan medya araçlarıyla gerçekleşirken, kişilerarası iletişimin mecrası olarak sosyalleşme aracı işlevini sosyal paylaşım siteleri üstlenmektedir. Facebook, Twitter, Instagram, Youtube gibi paylaşım siteleri, işlevlerine ve bireylerin kullanım alışkanlıklarına göre çevreleriyle iletişim kurdukları veya kendilerini ifade ettikleri alanlar haline gelmiştir.

Yeni Medyanın Enformasyonu

Yeni medya, geleneksel medyanın tüm alışkanlıklarını altüst etmekte olup, bugünün ve yarının kitle iletişim aracı olarak varlık sergilemektedir. Geleneksel kitle iletişim araçları (gazete, radyo ve televizyon) yeni medyadan kaynaklanan baskılarla birlikte ciddi sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Poulet, “Gazetelerin Sonu ve Enformasyonun Geleceği” adlı çalışmasında geleneksel medyanın güçlü olduğu devirlerin geride kaldığı, yeni medyanın enformasyon alanında yarattığı devrimle geleneksel medyanın ayakta kalmakta zorlandığını ifade eder.

Sizce de geleneksel medyanın pabucu dama atılmadı mı? Aramızda kimler şuan dizi izlemek istediğinde televizyonu ya da haber dinlemek istediğinde radyoyu açıyor? Tabi ki bu sorunun cevaplarını ve yerini akıllı tabletler, laptoplar ve Bluetooth kulaklıklar alıyor. Daha sonraki süreçte ise metaverse dediğimiz alanda VR (sanal gerçeklik) – AR( arttırılmış gerçeklik) ve hololens teknolojiler ile günümüzü geçiriyor olacağız. Böylece artık gerçek dünyadan uzak sadece yeni medyanın bize yarattığı hayat içerisinde kendimizi bulacağız.

Daha fazlası için Atölye Üsküdar’ı sosyal medya hesaplarından takip edebilir, fikir ve görüşlerinizi yorum kısmından belirtebilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bu kapanacak 0 saniye

Bu kapanacak 0 saniye